Over Ons

about

Over ons

Stichting K6 Tegen Kanker wordt gevormd door Arjan Kuiper, Margriet Kuiper ā€“ Kaput, Jurrian Kaput, Marieke, Gea en Bart Kruizinga, allen bekend met de vernietigende werking van kanker. In 2013 hebben we de handen ineengeslagen en zijn we op onze eigen manier de strijd aangegaan met de ziekte kanker: door geld in te zamelen. Het eerste project van K6 tegen kanker stond in het teken van het de beklimming van de Alpe dā€™ Huez op 6 augustus 2015. Met verschillende acties, donaties van fans en sponsors is geld ingezameld. Boven op die befaamde berg bleek het eindbedrag van onze acties maar liefst ā‚¬ 30.000 te zijn! Hiermee hebben we iPads kunnen schenken aan het Beatrix Kinderziekenhuis en sport- en bewegingsapparatuur aan de afd. Hematologie van het UMCG. En in Frankrijk werd al snel duidelijk: K6 tegen kanker is nog niet klaar, we gaan door!

Met het besluit om door te gaan werd in 2016 officieel Stichting K6 tegen kanker opgericht. We besloten als stichting op zoek te gaan naar nieuwe goede doelen, waarbij we geld in gaan zamelen om iets tastbaars te kunnen overhandigen. In 2016 werd gekozen voor het goede doel Against Cancer. Against Cancer organiseert o.a. familiereizen voor gezinnen waarvan een kind getroffen is door kanker. Met verschillende acties werd ruim ā‚¬ 4200 ingezameld en kunnen drie gezinnen laten genieten van een vakantie. Nadat we het tweede project hadden afgerond zijn we voor 2016-2018 op zoek gegaan naar een nieuwproject en hebben we contact gezocht met het Ommelander Ziekenhuis Groningen.

De eerste twee actieperiodes maakte Wilco Kuiper ook deel uit van de stichting. Hij heeft na de inzet in deze periodes gekozen om een stapje terug te doen.

Meer lezen