2019-2020 Hospice Sint Maartenhuis

16 mei 2019

K6 Tegen Kanker doneert 11.000 euro aan het Hospice Sint Maartenhuis om het verblijf en het werken aangenamer te maken.

Stichting K6 Tegen Kanker hield sinds november 2018 acties voor het Hospice Sint Maartenhuis in Winschoten. In deze periode werden er tal van acties georganiseerd. Totaal leverde dit maar liefst 11.000 euro op.

Acties die werden gehouden waren onder meer ATB-tochten, een fietstocht langs de vestigingen van Haans 24/7, een benefietconcert met medewerking van Twij Körten Twij Langen en 2XY en een spinningmarathon. Ook kreeg K6 veel donaties.

Gedurende deze acties werden binnengekomen gelden direct ingezet voor concrete zaken, nodig om het werk binnen het hospice aangenamer te maken. Bart Kruizinga voorzitter van K6: “Het was een erg mooi doel. We hebben veel waardering voor het werk van die vele vrijwilligers van het Hospice. Ze hadden wensenlijstjes en we hebben veel aan kunnen bieden. Je ziet direct waar het terecht komt en dat maakt het dat we heel tevreden zijn over onze samenwerking.”

Op 1 oktober sloot K6 hun actieperiode voor het hospice af. In De Meet in Bellingwolde werd aan de voorzitter Trijnko Pelgrim een oorkonde overhandigd met daarop het bijeengebrachte bedrag, 11.000 euro. Trijnko: “We voelen ons vereerd dat K6 Tegen Kanker ons als goed doel heeft uitgekozen. e werden steeds verrast met donaties. En de spullen komen erg goed terecht. Het veraangenaamd het verblijf van. Onze gasten en hun familieleden en zorgt ervoor at onze vrijwilligers hun werk beter kunnen doen. We zijn K6 erg dankbaar.”

Aan het hospice werd gedoneerd: twee TV’s, een laptop, twee sta-opstoelen, een rolstoel, twee leestafels, een koffiemachine, een rookschort en een draaiplateau. verder is het gehele pand voorzien van nieuwe vitrage en overgordijnen.

K6 is vanaf 2015 bezig voor goede doelen. Ze hebben inmiddels meer dan 60.000 bijeengebracht.