15 april, fietsen met Hennie Kuiper

(Van Bart)

Hennie Kuiper, een wielericoon. En met recht zoals we hem als renner herinneren en zoals zijn prachtige boek weergeeft ‘kampioen van de wilskracht.’ En we zijn er maar wat trots op dat we in hem een lid hebben in ons comité van aanbeveling.

Trainers
Onze wielervriendschap ontstond toen we vanuit Toer ’80 een paar trainers hebben geleverd voor een actie van het Dagblad van het Noorden waarin lezers de Alpe d’Huez konden beklimmen. Bevlogen vertelde Hennie in Gieten het verhaal over die mythische berg. Een paar jaar later was er weer zo’n sessie en kwam hij met te weinig trainers te zitten. Ik wist toen 16 leden van Toer ’80 te enthousiasmeren en het project werd gered. En dat Hennie daar zoveel jaren nadien nog waardering voor heeft bleek bij de laatste uitvoering van de Gouden Pijl in Emmen toen ik hem daar weer ontmoette. Twee andere iconen, Jan Janssen en Joop Zoetemelk kwamen daar bij staan en introduceerde mij daar bij hen en hij vertelde dat verhaal. Apetrots dat ik daar stond, durf ik rustig te vertellen….

Toen ik Hennie benaderde om als lid van ons comité van aanbeveling mee te doen zij hij zonder aarzelen ja. En we hebben hem sindsdien vaak ontmoet. In zijn geboortestreek toen we met hem fietsten toen hij 65 werd (zie foto). In Ibbenbüren tijdens een fietstocht. Bij het concert in De Klinker en hier en daar waar je als fietser elkaar gewoon tegenkomt.

15 april fietsen met Hennie Kuiper
En deze keer hebben we ook iets speciaals. Op zondag 15 april is er de mogelijkheid om met hem in zijn geboortestreek te fietsen. Maar dat is wel een exclusieve tocht. Deze staat alleen open voor fietsers die de K6 wielerkleding hebben besteld. Binnenkort komen we met een mailing naar deze groep.