Indrukwekkende Benefiet in De Klinker

We zijn nog maar amper bekomen van alle indrukken van gisteravond. We keken er lang naar uit en nu met heel veel voldoening op terug. We naderen nu bijna het einde van onze actieperiode voor het nieuwe ziekenhuis in Scheemda. En als je het over gisteren hebt, waar moet je dan beginnen. Nou vooral met die fantastisch hommage aan Pieter Smit. 2K2L bracht met een prachtig lied met daarbij een presentatie van foto’s bij iedereen kippenvel. En met recht, Pieter bedankt!

Toen kwam de opening van Meindert Schollema. Hij vond de juiste woorden. In ras tempo wisselden het Politie Orkest Noord Nederland met Edwin Jongedijk en 2K2L elkaar af, met intermezzo’s van presentator Sievert Bodde. Voor het concert en in de pauze waren het Pirates4kids en het Shantykoo Maritiem die ook in het foyer het publiek vermaakten.

Na de pauze kwam HET moment. Met wielericoon en onze vriend Hennie Kuiper op het podium en Arjan en Herman die heel toepasselijk gekleed in K6 wielertenue en op de racefiets een cheque binnenbrachten. Maar voordat Hennie de tussenstand bekend kon maken, bood hij nog een prachtig wielerboek van zijn gehele carrière aan en signeerde hij een K6 shirt, die beiden bij opbod verkocht mochten worden. Deze items verschijnen binnenkort op onze FB omgeving en op marktplaats. Tevens bood hij een unieke bidon aan voor de deelnemers die over een kleine 8 weken in Frankrijk een week gaan fietsen.

Dan die cheque. Met nog wat giften op het laatste moment (Wim Mensen €25,00, De Gouden Schaar -Ina Kaput – uit Groningen € 328,05) konden we de cheque op € 11.328,05 zetten. Een groot applaus werd ons deel. Maar dit was niet alles. Andre Hateboer (vader van rijzende ster Hans Hateboer) en Jan Nobben hadden een mooie verassing. Ze hadden rondom het gebeuren ‘van Beerta naar Bergamo’ een unieke actie gehad en een opbrengst voor K6, maar liefst € 1160,00. En dat was niet alles. Meind de Wit kwam ook nog naar voren. De buurtvereniging Abel Tasmanstraat hield op te bestaan vanwege helaas geen nachwuchs. Het restbedrag uit de kas, € 475,00 kwam ons ten deel. In de donatiebus van K6, in het foyer bleek ook nog eens € 227,00 te zitten.
En kleine rekensom maakt het dan dat de tussenstand € 13.190,05 zit. W O W !!!!!!!

Margot Boeve, kinderarts en ontvanger van onze actie kwam spontaan op het podium haar dankwoord uitspreken.

De avond sloten we af met een Grunneger tekst op Allways Look On The Bright Site Of Life. Want we moeten het leven en de herinneringen blijven vieren…..

Kortom, onvergetelijke avond!