Stand van zaken augustus 2017

Stand van zaken augustus 2017

Beste lezers. Gisteren zaten we met K6 bij elkaar om de aanloop naar de zomer van 2018, ons moment om onze actieperiode af te sluiten, door te nemen. En het gaat crescendo! Allereerst de tussenstand van onze actie. We zitten al op € 4400,00!!!!! Natuurlijk zijn we daar erg blij mee maar het is slechts een opmaat naar het uiteindelijke doel, een Eyeplay voor het Ommelander Ziekenhuis te Scheemda t.w.v. € 10.000,00.

We hebben natuurlijk al het nodige gedaan. We kijken met plezier terug op de Povverttocht met de fam’s Broesder en Beertema, de ATB tocht in november 2016, de CD presentatie van Twij Körten Twij Langen en we krijgen natuurlijk via allerlei wegen inmiddels donaties. Allereerst om te benoemen Pieter de Waard. Hij heeft een regelrechte handel in van alles en nog wat op Marktplaats, opbrengst voor K6. Daar is al bijna € 500,00 van binnen. ING sponsorde ons met € 1000,00. Via optredens van K2 en 2K2L en de CD verkoop komt er geld binnen. Vanuit onze acties dus. Het gaat mooi.

KLEDING – HENNIE KUIPER

Inmiddels hebben we onze kleding weten te presenteren en is dit weekend de mogelijkheid om dat te passen. Kijk daarvoor verder op onze FACEBOOK – PAGINA en op onze site.  We hebben contact met ons lid van comité van aanbeveling Hennie Kuiper. Deze wielerlegende draagt ons een warm hart toe en we hebben nieuws voor de mensen die onze kleding kopen. FIETSEN MET HENNIE KUIPER. Er komt een unieke mogelijkheid om zelf met ons en met hem te kunnen fietsen. We organiseren met hem (en de mensen om hen heen) in het voorjaar van 2018 een tocht ‘op locatie.’ Daarbij doen we waarschijnlijk zijn geboortehuis en museum aan. Fietsers die bij ons de kleding bestellen krijgen daarover apart bericht.

Dit weekend is het mogelijk de kleding te passen en de webshop staat open. In november doen we nog een keer zo’n sessie, wellicht gecombineerd met een voorlichtingsavond van onze Fietsweek in 2018.

 

ATB tocht NOVEMBER

We zijn blij dat de ATB – coördinatoren van Toer ’80 ons weer de mogelijkheid bieden om een ATB tocht voor K6 te organiseren. De datum wordt nog wel bekend gemaakt maar dan is het weer fietsen, allerlei vrijwilligers die de taart en koffie aanbieden en het inschrijfgeld is voor K6.

 

CD PRESENTATIE Twij Körten Twij Langen (2K2L)

Op verzoek heeft 2K2L een nieuwe CD single in ontwikkeling, dat ons nieuwe lijflied gaat worden. Natuurlijk in t Grunnegs en aansluitend bij onze lijfspreuk: ‘Gewoon deurgoan, ook as t nait meer kinst.’ Het wordt een ‘zwaar’ liedje, de strijd tegen kanker symboliserend zowel voor de mensen die het direct aangaat als ook hun omgeving. En dat je een hand naar elkaar kunt uiutsteken om te helpen / troost te bieden. Zoveel kunnen we verklappen, het nummer heet : ‘Lang n Kander d’Haand.’ We zijn in gesprek met het nieuwe mini theater ‘Kunst En Vliegwerk’ van Marten Grupstra in Blijham. Het wordt ook gelijk een mini – benefietconcert. Twij Körten Twij Langen treedt daar op en we zijn bezig om nog wat artiesten te benaderen. Er zijn slechts 80 kaarten beschikbaar.

 

SPINNING – MARATHON RON HAANS

Ook gaan we met Ron Haans in Winschoten bezig met de organisatie van een spinningmarathon of misschien nog meer. Het kan zijn dat we het in de feestdagentijd gaan organiseren. Maar daarover later meer.

MOTORTOERTOCHT

Een collega van Bart heeft spontaan aangeboden een motortoertocht te willen organiseren voor K6. Dat zal vanuit Kantens plaats gaan vinden. Natuurlijk gaan we onderling afspreken hoe dat vorm gaat krijgen. Later daarover ook meer.

UITZWAAICONCERT

Zoals bekend sluiten we onze actieperiode af met een fietsweek in de Franse Alpen. Dat doen we met vooraf een uitzwaaiconcert. Locatie e.d. zijn nog niet bekend maar we zijn met een aantal in gesprek om dat samen te gaan organiseren. Dat moet de klapper worden ‘aan het eind.’ Ook daarover later meer.

FIETSWEEK FRANSE ALPEN

Locatie is bekend, het meer van Annecy in Frankrijk. ‘Zijn daar dan bergen,’ hoorde ik iemand zeggen? Maar jazeker wel! Niet het echte hooggebergte, maar tussen 800 en 2000 meter heb je daar tal van mogelijkheden. Uitvalsbasis camping La Nubliere. We hebben hier de contacten gelegd en inmiddels ook al een voorlichtingsavond gehad. We zitten al op zo’n 20 fietsers die zich hebben aangemeld en er is meer belangstelling. De datum van de fietsweek is bekend, het wordt maandag 30-7-2018 t/m vrijdag 3-8-2018.

IS ER NOG MEER

Maar natuurlijk. Wat te denken van een neef van de familie ‘uit het Westen …………’ Hij doneert elke maand 5 euro. En zo hebben we veel mensen betrokken bij ons project. Dat doet ons goed.